مبارزه با آفت پسیل زیتون

۱۱ بازديد

مبارزه با آفت پسیل زیتون با روش های مختلفی انجام می شود که در این مطلب به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم.

پسیل زیتون یا عسلک زیتون، از آفاتی است که خسارت های زیادی را در باغات زیتون ایجاد می کند. پسیل زیتون می تواند کمیت و کیفیت میوه را به شدت تحت تأثیر قرار داد.

پسیل زیتون چیست؟

مبارزه با آفت پسیل زیتون باید پس از شناخت دقیق این آفت انجام شود. پسیل زیتون یا Euphyllura olvinai دارای توانایی جهش بر روی برگ گیاه میزبان خود است. پسیل ها عمدتاً به صورت مونوفاژ یا الیگوفاژ می باشند. ولی پسیل زیتون، آفت پلی فاژ می باشد و از توانایی تغذیه از گیاهان گوناگون برخوردار است ولی عمدتاً چندین گیاه را هدف قرار می دهد. این آفت می تواند همه نواحی تحت کشت زیتون را هدف قرار دهد. در نتیجه این آفت در کشورهایی مانند ایران، هند، ایتالیا، آلمان و فرانسه و ... دیده می شود.

روش های تشخیص عسلک زیتون

مبارزه با آفت پسیل زیتون یا عسلک زیتون باید به صورت اصولی و بر مبنای روش های علمی انجام شود. پسیل زیتون، از آفاتی است که درختان زیتون را دچار خسارت های شدیدی می کند. برگ های درختان آلوده به پسیل زیتون، زرد می شوند و شروع به ریزش می کنند. ایجاد لکه های چسبناک روی برگ ها و میوه ها که به دلیل ترشح عسلک آفت می باشد، یک تهدید جدی است.

پسیل ها به صورت دسته جمعی در زیر برگ ها قرار می گیرند و تشخیص آنها دشوار نیست. با استفاده از تله های چسبنده می توان به تشخیص این آفت به سادگی اقدام نمود. تغییر در رشد و تولید میوه درختان زیتون، یکی از نشانه های این آفت است.

نحوه خسارت پسیل زیتون به چه صورت است؟

مبارزه با آفت پسیل زیتون به محض دیدن نشانه های خسارت باید آغاز شود. این حشره در پورگی و بلوغ از گیاه تغذیه می کند. این حشره موجب سوراخ شدن بافت گیاهی می شود و شیره گیاه را توسط خرطوم به داخل می کشد.

هنگامی که پوره ها و حشره بالغ از گل آذین تغذیه می کنند، در تولید میوه مشکل بوجود می آید و در این شرایط، شدت خسارت بالا خواهد بود. پسیل پس از تغذیه، شیره ای را از مخرج خود به بیرون می فرستد که این شیره مومی به ساقه و برگ چسبیده و در این حالت بستر ایده آلی برای فعالیت قارچ رورست یا اپی فیت ایجاد می شود. هجوم قارچ ها سبب اختلال در فتوسنتز و کاهش رشد درخت زیتون می شود.

کنترل و مبارزه با آفت پسیل زیتون

پایش جمعیت با هدف بررسی حضور یا عدم حضور آفت در باغات و مزارع صورت می گیرد. برای این کار، تله های مختلف مانند تله های فرمونی یا تله های چسبنده به کار می رود. بدین ترتیب می توان جمعیت حشرات، بالغ ها، تخم ها و پوره را پایش نمود و متناسب با جمعیت آنها به انجام اقدامات موردنظر پرداخت. چنانچه تعداد پسیل روی گل آذین 10 عدد باشد، باید از راهکارهای مقابله با آفت پسیل استفاده نمود:

کنترل زراعی: هرس شاخه های آلوده و حذف پاجوش ها، اقدام مهمی است که به کنترل پسیل زیتون کمک زیادی می کند.

کنترل بیولوژیک: پارازیته شدن پسیل زیتون با زنبور وسپ، راهکار مناسبی برای مقابله با این آفت است. همچنین کفشدوزک و بالتوری سبز از جمله دشمنان طبیعی این آفت هستند.

کنترل شیمیایی: در این روش برای مبارزه با آفت پسیل زیتون از سموم شیمیایی مناسب استفاده می شود. مالاتیون Malathion EC 57% از جمله سمومی است که برای مقابله با این آفت استفاده می شود. استفاده از سموم شیمیایی باید مطابق با دستورالعمل ها و در زمان مناسب انجام شود تا بیشترین اثرگذاری را داشته باشد.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا به سایت سپند شیمی تیوان مراجعه نمایید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.