تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده یکی از مسائل مهم در معماری می باشد. خانه ها دارای دو نوع دیوار پارتیشن و جدا کننده می باشند. در نوع دیوار های پارتیشن درست است، که آن محدوده های متفاوت خانه را از یکدیگر تقسیم و حدا می کنند، اما وزن خانه را تحمل نخواهند کرد.
در دیوار های جداکننده آن ها نه تنها اتاق ها را از یکدیگر تقسیم می کنند، بلکه وزن خانه را نیز تحمل می کنند. منظور از تحمل کردن وزن خانه ستون هایی می باشند، که حمل وزن سقف را بر عهده دارند و سطوح را از یکدیگر جدا خواهند کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این دو خواهیم پرداخت.
۳ مورد از تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده
تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت. در این قسمت از مقاله به ۳ مورد از مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
1. وزن
همانطور که در اوایل مقاله نیز توضیح دادیم، وزن یکی از عوامل مهم در تفاوت این دو می باشد. در دیوار های جداکننده علاوه بر اینکه اتاق ها و سطوح را از یکدیگر جدا و آن ها را تقسیم می کنند، وزن خانه را نیز تحمل خواهند کرد، که به آن ها دیوار های اصلی نیز گفته می شود.
در دیوار های پارتیشن آن ها فقط وظیفه تقسیم بندی سطوح را از یکدیگر دارند و نمی توانند وزن خانه را تحمل کنند، زیرا استحکام و توانایی کافی را برای انجام این کار نخواهند داشت.
2. فضا
در دیوار های پارتیشن آن ها تنها وظیفه جداسازی سطوح را از هم دیگر دارند، که باعث تقسیم بندی آن ها خواهد شد. از آنجایی که این دیوار ها وظیفه پشتیبانی و نگهداری وزنی را نخواهند داشت، بنابراین فضای کمتری را اشغال خواهند کرد، که معمولا نازک تر و کم حجم تر نیز می باشند.
اما تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده از اینجا مشخص خواهد شد، که دیوار های جدا کننده کاملا برعکس پارتیشن ها عمل خواهند کرد. آن ها بنا بر وزن کلی که تحمل می کنند، قطعا ابعاد وسیع تری خواهند داشت، که فضای بیشتری را اشغال خواهند کرد.
توجه داشته باشید، که هنگام ساخت این دیوار ها باید آن ها را به درستی سازماندهی کنید و استحکام آن را افزایش دهید، تا به درستی وزن خانه را تحمل کنند.
3. مواد بکار رفته
یکی دیگر از اساسی ترین تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده مواد بکار رفته در آن ها و هزینه آن ها می باشد. دیوار های جداکننده با توجه به استحکام و ضخامتی که برای تحمل وزن خانه دارا می باشند، قطعا مواد بیشتری در ساخت آن ها بکار رفته می شود، که در نتیجه باعث بوجود آمدن هزینه های بیشتر در ساخت آن ها نیز خواهد شد.
همچنین دیوار های جداکننده از سیمان و سنگ ساخته خواهند شد، اما در پارتیشن ها نیاز بر استفاده از سنگ نخواهد بود، که همین موضوع تفاوت استحکام این دو را نشان خواهد داد. دلیل تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده استفاده نکردن از سنگ و مصالح ساختمانی سنگین برای پارتیشن ها در تقسیم بندی سطوح مختلف می باشد، زیرا این سطوح برای جداسازی باید سبک ساخته شوند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی عوامل مختلف در تفاوت پارتیشن و دیوار جداکننده پرداختیم، تا تعریف هر یک از این دو را بهتر درک کنید و متوجه کاربرد های دقیق آن ها شوید. پارتیشن ها معمولا دیوار های نازکی هستند، که تنها برای جداسازی و تقسیم بندی سطوح استفاده می شوند.
دیوار های جداکننده علاوه بر جداسازی وظیف تحمل وزن خانه را نیز خواهند داشت، که کاربرد آن ها را چند برابر خواهد کرد. مجموعه هیراد کالا برای طراحی های حرفه ای آماده خدمات رسانی برای طراحی های منحصفر به فرد به شما خواهند بود.